1 min Devices

WD lanceert eerste 500gb laptop schijf

Western Digital biedt als eerste fabrikant in Nederland een vijfhonderd gigabyte-schijf aan. De schijf werkt met 250gb per platter. De harde schijf is ontworpen voor laptop-gebruik en is dus 2,5" groot.

De WD Scorpio Blue levert een overdrachtssnelheid tot 3 GB/s. De harde schijf is volgens de fabrikant erg stil en geeft weinig warmte af. De schijf is ontwikkelt voor OEM-laptops, zodat laptop-bouwers hem standaard mee kunnen leveren. De nieuwe schijf draagt de titel ‘Scorpio Blue’ en is verkrijgbaar in een vierhonderd en vijfhonderd gigabyte versie.

WD lanceert eerste 500gb laptop schijf

"WD blijft de markt voorzien van mobiele storage-apparatuur met hoge capaciteit", zegt Jim Morris, vice president en general manager notebook storage bij WD. "Notebook-producenten blijven de prestaties van hun producten verbeteren. Daarbij voorzien ze hun notebooks van steeds meer data-intensieve functies. De WD Scorpio Blue 400 GB en 500 GB geven gebruikers de benodigde capaciteit om het maximale te halen uit de nieuwste notebook-features. Daarbij kunnen ze vertrouwen op de uitzonderlijke betrouwbaarheid van Western Digital-schijven."

De nieuwe WD Scorpio Blue harde schijven zijn een aanvulling op de serie 2,5-inch mobiele harde schijven met 5.400 RPM en een opslagcapaciteit tot 500 GB.

Bron:Techzine Redactie