Harddrive-producent Western Digital (WD) kondigt de verkoop aan van 2,5 inch Solid State Hybrid Drives (SSHD) met een opslagruimte van 500GB en niet dikker dan 5 millimeter. De twee modellen vallen onder de WD Blue- en WD Black-lijn.

De harde schijven zijn ontworpen voor slanke mobiele computers die de 500GB opslagruimte nodig hebben. "Ons team werkte met een zuivere aanpak om de vijf millimeter dikte te realiseren," pronkt WD vice-president Matt Rudledge. "De harde schijf opent een wereld aan mogelijkheden en toepassingen voor mobiele computers en daar voorbij."

De ongekend dunne WD Blue-schijf heeft een enkele 500GB platter, 16GB DRAM-cache en gebruikt de SATA600-interface. Specificaties van de WD Black zijn nog niet definitief, hoewel de toevoeging van een NAND-flash buffer wordt verwacht.

De drives worden geleverd in verstevigd aluminium en kosten 89 Amerikaanse dollar. Eerste implementatie van de hardware zal opduiken in laptops van Acer en Asus, deze herfst. De schijven zijn overigens niet zomaar in elk systeem te plaatsen, de connector zit namelijk op een ongebruikelijke locatie. Daarvoor is gekozen omdat de connector nieuw is, deze is ook bedoeld voor de stroomvoorziening.