1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Western Digital of kortweg WD heeft vanochtend aan AnandTech laten weten begonnen te zijn met het verschepen van een 2,5-inch schijf met ’s werelds grootste opslagcapaciteit ooit.

De Scorpio Blue 1 TB en 750 GB-schijven zullen allereerst worden geleverd aan bedrijven, de 750 GB-versies binnenkort ook al aan de consument. De kleine apparaatjes beschikken over drie 333GB platters, draaiend 5200 toeren per minuut. Elke schijf beschikt over 8 MB cache en een 3 Gb/s Serial ATA-aansluiting. Volgens het bedrijf zal het geluidsniveau, afhankelijk van de situatie en omstandigheden, rond de 24-26 dB(A) hangen.

Energieverbruik blijkt behoorlijk mee te vallen aangezien het bedrijf claimt dat de schijven net zo zuinig zijn als huidige SSD’s (0.10 W in rust en 2.5 W tijdens normaal gebruik).

Het enige nadeel van de schijven is de ongangbare maat van 12.5mm in hoogte in plaats van de standaard 9.5mm. Dit maakt het voor fabrikanten moeilijker de schijven in standaard externe-behuizingen of laptopbehuizingen te stoppen.

De 750 GB-versie zal zo’n 190 dollar kosten en is zeer binnenkort beschikbaar voor distributeurs en leveranciers. Op de 1 TB-versie zul je iets langer moeten wachten, deze gaat eerst dienen in de My Passport-lijn van WD en zal pas later tegen de vermoedelijke prijs van 250 dollar te koop zijn in de (web)shop. Alle schijven beschikken over drie jaar beperkte garantie.