2min

Tags in dit artikel

,

Vroege geruchten over de aankomende MacBook-vernieuwing onthulden al dat Apple mogelijk af zou zien van het gebruik van een chipset van Intel. Afgelopen weekend dook het gerucht op dat deze nieuwe chipsets van Nvidia-makelij zijn.

Hoewel er geen bronnen voor de beweringen zijn, claimt Mac Soda ‘gehoord’ te hebben dat de nieuwe MacBooks met een Nvidia MCP7A-U-chipset worden uitgerust. Deze chipset beschikt over geïntegreerde graphics, maar biedt ook ondersteuning voor High Definition en HDMI-output.

Volgens Expreview beschikt deze chip over de snelste geïntegreerde Graphical Processing Unit (GPU) op de markt. De chipsets werken met Front Side Bus-snelheden tot en met 1333 MHz en DDR2 en DDR3 dual channel werkgeheugen. Ook is er ondersteuning voor PCI Express, SATA, USB en Gigabit Ethernet.

De enige keerzijde aan de nieuwe chip is het ontbreken van geïntegreerde ondersteuning voor draadloze verbindingen, zoals Intels Cetrino 2 platform. Voor Apple lijkt echter het feit dat de chipsets zeer energiezuinig zijn van groot belang te zijn. Dit duidt mogelijk op een MacBook met verbeterde batterijduur.

Apple komt naar verluidt op 14 oktober met de nieuwe MacBooks, die ook extern een kleine metamorfose ondergaan hebben. Zo is er sprake van een dunnere behuizing die meer in lijn is met die van de MacBook Air. Daarnaast zal de LED-backlit-technologie, bekend van onder andere de MacBook Pro, zijn opwachting in de nieuwe MacBook maken.

Buiten interne en externe wijzigingen is de kans ook aanwezig dat Apple, om de concurrentie met andere merken nog meer aan te gaan, ook zijn prijsmodel voor de nieuwe MacBooks aan gaat passen. Dit kan resulteren in een instapmodel van de MacBook dat onder de duizend dollar zal gaan kosten, een symbolische marge in de Verenigde Staten.