2min Devices

Nvidia-chips in MacBooks steeds plausibeler

Eerder was er al sprake van dat Apple voor de nieuwe MacBooks afziet van de grafische chips van Intel, maar in plaats daarvan voor chips van Nvidia gekozen heeft. TUAW blies afgelopen weekend deze berichten nieuw leven in.

Nvidia-chips in MacBooks steeds plausibelerVolgens de website hoort zij van verschillende bronnen dat de nieuwe MacBooks zeer dichtbij zijn en dat de mogelijkheid bestaat dat ze uitgerust worden met een chip van Nvidia.

Een van de bronnen zou aangegeven hebben dat Nvidia de nieuwe MacBooks aan haar medewerkers heeft laten zien, wat de mogelijkheid tot Nvidia-chips zeer plausibel maakt.

Apple zou nieuwe producten nooit aan externe partijen – in dit geval Nvidia – tonen als deze partij daar geen aandeel in heeft gehad. Het ligt dus voor de hand dat Apple inderdaad met Nvidia heeft samengewerkt en de nieuwe MacBooks van de laatste Nvidia-chips heeft voorzien. Voordeel van Nvidia-chips boven die van Intel zijn onder meer: meer grafische kracht, energiezuiniger en wellicht ook goedkoper voor Apple.

De bronnen van TUAW melden wederom dat de datum van 14 oktober voor nieuwe Apple-producten nu steeds meer geloofwaardig krijgt. Eerder repten bronnen die bekend zijn met Apple’s roadmap voor het najaar al dat de nieuwe MacBook en MacBook Pro op 14 oktober geïntroduceerd worden.

In een eerder artikel van vandaag is te lezen dat Apple-nieuwssite 9to5Mac het eens is met deze beweringen en beweert dat er wederom een special event gehouden zal gaan worden. Dit artikel gaat ook in op het feit dat Apple zich waarschijnlijk meer op aluminium behuizingen gaat richten.

Bron:TUAW