1 min

Tags in dit artikel

, ,

Western Digital heeft gisteren een nieuwe, milieuvriendelijke reeks harde schijven gelanceerd onder de naam GreenPower. De harde schijven zouden zo’n 40% minder stroom verbruiken, wat zich vertaalt in een vermindering van de CO2-uitstoot met 49kg per drive per jaar.

Western Digital claimt bovendien de laagste temperaturen en geluidsproductie te kunnen garanderen door gebruik te maken van drie Intelli-systemn. IntelliPower zorgt voor een variate van de snelheid van de harde schijf tussen 5.400 rpm en 7.200 rpm, afhankelijk van hoe druk de schijf het heeft. De IntellliPark technology zorgt voor een vermindering van het stroomgebruik door een verlaging van de aerodynamische weerstand, alsook het ontladen van de leeskoppen wanneer deze niet bezig zijn. De IntelliSeek technologie zorgt dan weer voor een verlaging van het stroomverbruik, het geluid en de trillingen door optimale seek speeds te garanderen.

De GreenPower schijven zijn te herkennen aan de GP suffix die wordt toegevoegd aan de bestaande reeks harde schijven. Dat zorgt voor het ontstaan van een Western Digital Caviar GP, Western Digital RE-GP en Western Digital AV-GP, variërend in opslagcapaciteit tussen 320GB en 1TB.

De eerste GreenPower harde schijf zal deze maand worden verscheept in de vorm van een externe harde schijf. Ook de nieuwe WD MyBook lijn zal gebruik maken van deze GreenPower hard disks. De Caviar GP reeks wordt ergens in augustus in de winkelrekken verwacht.