Uit onderzoek van BT in samenwerking met de Universiteit van Glamorgan in Wales en de Edith Cowan Universiteit in Australië blijkt dat mobieltjes vaak nog vol staan met bedrijfsgevoelige, of persoonsgevoelige informatie. Dit was namelijk bij één op de vijf mobieltjes het geval.

Mensen realiseren zich, aldus de onderzoekers, niet dat er nog gevoelige informatie op de GSM kan staan, voordat hij verkocht of weggegeven wordt. Het beveiligen van deze informatie wordt ook steeds lastiger, dat komt omdat de mobieltjes steeds geavanceerder worden.

Er zijn voor het onderzoek ongeveer honderdzestig telefoons doorzocht. De ‘winnaar’ was BlackBerry, deze telefoon bevat het vaakst gevoelige informatie. In 43 procent van alle gevallen bevatte de tweedehands BlackBerry nog gevoelige informatie zoals salarisdetails, financiële bedrijfsgegevens, bedrijfsplannen, details van bestuursvergaderingen, bankgegevens en persoonlijke medische informatie. Meer dan twintig procent van alle telefoons bevat nog genoeg informatie om de oorspronkelijke eigenaar te achterhalen.

In sommige gevallen bleek de telefoon geheel onbeschermd, wat eigenlijk gek is, aangezien fabrikanten automatisch beveiligingsoplossingen met de telefoons meeleveren.