Rockwell Automation heeft onlangs een nieuwe serie industriële monitors op de markt gebracht. De nu geïntroduceerde Allen-Bradley ASEM 6300-monitors zijn geschikt voor tal van productieprocessen en toepassingen.

De Allen-Bradley ASEM 6300M industriële monitors stonden vroeger bekend als de VersaView 6300-lijn, maar hebben nu een rebranding gekregen. De nieuwe lijn van monitors bestaat volgens de fabrikant uit diverse modellen, zodat ze voor vele (industriële) toepassingen kunnen worden gebruikt. De verschillende opties moeten vooral klanten in de machinebouw de kans geven deze monitoren aan te passen op basis van afmetingen, kosten, prestaties en look & feel.

Diverse opties

De monitoren zijn onder meer verkrijgbaar als roestvrijstalen modellen met IP66K- en IP69K-certificering. Deze modellen zijn vooral bedoeld voor toepassingen waarin eisen worden gesteld aan hygiëne en cleaning met vloeistoffen. Andere materiaalopties zijn aluminium en edge-to-egde glas voor slanke, high-end beeldschermen.

De monitors hebben een hoge resolutie om kritieke productie-informatie duidelijk en gedetailleerd weer te geven. Er passen tot vier tiles met informatie op één scherm. Hierdoor krijgen operators niet alleen een perfect beeld van prestatiegegevens en werkinstructies, maar kunnen zij ook high-res video’s en realtime camera-feeds bekijken.

De ASEM 6300-lijn heeft daarnaast single-touch- en multi-touch-displays. Hiermee kunnen gebruikers de monitors afstemmen op de software en eisen die voor de bediening nodig zijn. De schermen zijn beschikbaar in een range van 8,4- tot 24-inch.

Overige functionaliteit

Andere eigenschappen van de monitors zijn onder meer een langeafstandsoptie waarmee gebruikers de monitor tot 100 meter van de gebruikte (industriële) pc kunnen plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan lange productielijnen.

Verder zijn de ASEM 6300-monitors makkelijk te combineren met de Allen-Bradley ASEM 6300B industriële box-pc’s van Rockwell Automation. Hierdoor kan volgens de fabrikant veel tijd worden bespaard. Beide toepassingen zijn makkelijk met elkaar te integreren, zodat werknemers weinig tijd kwijt zijn aan de configuratie. Ook kunnen de monitors van gestandaardiseerde zekeringen worden voorzien, zodat ze eenvoudiger te vervangen zijn. Klanten kunnen hierdoor altijd upgraden naar nieuwere versies, zonder daarvoor hun machine-ontwerp aan te passen.