2min Devices

NVIDIA introduceert grafische kaart voor Photoshop

NVIDIA heeft een kaart aangekondigd die zij zelf beschrijft als "the accelerator for Adobe Creative Suite 4". Deze keert is grotendeels op de markt gebracht voor gebruikers die veel gebruik maken van de Adobe-applicaties die GPGPU-acceleratie ondersteunen.

NVIDIA introduceert grafische kaart voor PhotoshopAdobe heeft wel laten weten dat wanneer een kaart tenminste 256 MB aan geheugen bevat, deze zeker in staat zal zijn om de GPGPU-acceleratie te ondersteunen en haar applicaties sneller te maken. Of de nieuwe kaart van NVIDIA dan al dat extra geld waard is, is natuurlijk een keuze die ieder voor zich moet maken.

Zowel NVIDIA als AMD zijn aan het wachten op software die gebruik maakt van de GPGPU-acceleratie zodat de grafische kaarten die hier ondersteuning voor bieden ook daadwerkelijk marktpotentieel gaan krijgen. Op dit moment zijn Photoshop CS4 en Première CS4 de eerste non-industriële en niet onderzoeksgerichte programma’s die gebruik maken van deze techniek.

NVIDIA heeft als reactie hierop recentelijk haar Quadro CX grafische kaart aangekondigd die belooft "de beste performance voor de nieuwe GPU-geoptimaliseerde features in Adobe Creative Suite 4 te bieden."

NVIDIA introduceert grafische kaart voor Photoshop

NVIDIA introduceert grafische kaart voor PhotoshopNVIDIA vertelde zelf dat zij de kaart "speciaal ontworpen en geoptimaliseerd heeft om zoveel mogelijk rekenkracht te steken in de Adobe Creative Suite 4 en te kunnen voldoen aan de unieke behoeften van de Creative Suite 4-professional.
"Met de Quadro CX kunnen gebruikers met de CUDA-plugin H.264-video’s encoderen met lichtsnelheid, de rendersnelheid verhogen met RapiHD van Elemental Technologies en duidelijk bekijken hoe je werk eruit ziet met de 30-bits kleuren of uncompressed 10-bit/12-bit SDI voordat het ontwerp daadwerkelijk gedrukt wordt."

NVIDIA heeft niet heel veel vrijgegeven over de specificaties van de Quadro CX, maar deze zijn vrijwel gelijk aan de high-end Quadro FX 5600 die in juli 2007 is uitgekomen. De kaart heeft een 384-bit geheugeninterface en 1.5 GB aan framebuffer. Daarnaast bevat de kaart 192 actieve streamprocessors. De CX kan op dit moment al besteld worden voor als hij uitkomt, voor een prijs van 1999 dollar.

Bron:TG Daily