1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Intel is op dit moment al weer een tijdje bezig met de ontwikkeling van de Larrabee-chip. Dit is een chip die over meerdere x86-cores beschikt. Deze x86-cores zijn volgens Intel gebaseerd op de core uit de Pentium-processoren.

De eerste Larrabee-chip gaat waarschijnlijk in totaal 48 van deze cores aan boord hebben. Voorheen werden er 80 cores door verscheidene bronnen gespeculeerd, maar daar lijkt Intel dus vanaf te wijken. Er kunnen eventueel nog limieten voor de cores optreden als er gekeken wordt naar het productieproces en de TDP van deze cores tezamen.

Het tweede dat nu aan het licht komt is het feit dat de Larrabee-chip waarschijnlijk moeite zal hebben met het gebruiken van alle 48 cores. Als hier bij 48 cores sprake van is dan wordt dat bij 80 cores nog een stuk lastiger. Het bedrijf hoopt met deze Larrabee-chip een groter aandeel in de grafische markt te kunnen krijgen. Ook wil het bedrijf uiteindelijk de concurrentie aangaan met grafische kaarten van NVIDIA en ATI door de Larrabee-chip ook te gaan gebruiken voor games.

De eerste Larrabee-chip wordt op het moment rond het einde van 2009 verwacht. Het zou ook goed kunnen zijn dat er pas een Larrabee-chip komt in het begin van 2010.