min

Tags in dit artikel

, , , ,

De Asus Eee PC S101 zal wellicht het laatste product zijn in de Eee-series van Asus. Dit apparaat is echter al in een paar internetwinkels in Europa opgedoken, terwijl op het moment van schrijven de lancering gepland staat aan het einde van november

De Asus Eee PC S101 is volgens Fudzilla een netbook die gericht is op stijl. Dit zou consumenten die op de mode gericht zijn moeten aantrekken volgens de website. Het ontwerp van de netbook zorgt ervoor dat de dikte van de netbook tussen de 16 mm en 21 mm ligt.

De netbook van het bedrijf maakt gebruik van een Atom-processor die afkomstig is van Intel. Bij deze Atom-processor wordt gebruikgemaakt van de bijbehorende 945GC-chipset. De beelden die van de Asus Eee PC S101 afkomstig zijn worden weergegeven op een 10,2 inch scherm. Wanneer er naar het werkgeheugen gekeken wordt, dan blijkt dat de netbook van Asus over 1GB beschikt. Om meerdere bestanden op te kunnen slaan heeft Asus ervoor gekozen om de netbook uit te rusten met een Solid State Drive van 16GB en een SD-kaart van 16GB.

Voor de 32GB-variant van de Asus Eee PC S101 liggen de aanschafkosten op 599 euro. Ten opzichte van andere netbooks met soortgelijke specificaties ligt dit relatief gezien aan de hoge kant.