Asus heeft op de Computex bekend gemaakt een nieuwe netbook toe te voegen aan hun EeePC assortiment. Asus komt met een ultradunne netbook welke voorzien is van een Atom-processor en het MeeGo-besturingssysteem. Dit besturingssysteem werd ontwikkeling door Intel en Nokia, maar laatst genoemde is recent uit het project gestapt.

De X101 krijgt een 10,1 inch scherm en is slechts 17,9 millimeter dik en weegt net geen kilo met zijn 950 gram. Standaard zal de X101 worden voorzien van het MeeGO besturingssysteem maar er zal er ook een Windows 7 variant op de markt komen. De MeeGO variant krijgt de beschikking over een SSD van slechts 8 GB, de Windows variant wordt voorzien van een harde schijf van 250 GB. De prijzen van deze twee modellen zijn respectievelijk 199 dollar en 219 dollar.

De resolutie van het scherm zal 1024×768 pixels bedragen en wordt aangedreven door een Atom 435-cpu met 1 GB DDR3-geheugen. Verder krijgt het apparaat 2 USB 2.0-poorten en een kaartlezer. De accu zal op de MeeGo-variant ongeveer 10 uur mee gaan en op de Windows-versie zo’n 8 uur. De netbooks worden geleverd in het wit, zwart, rood en goudkleurig.

Of Asus ook een bijdrage zal gaan leveren aan het MeeGo besturingssysteem door middel van softwareontwikkeling is op het moment van schrijven nog onduidelijk, wel hebben we Asus om een reactie gevraagd.

Foto’s van Engadget en Asus.