2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Asus en Intel hebben vandaag aangekondigd dat zij een website op gaan zetten die de consumenten hun eigen behoeften op het gebied van computers moet laten uiten.

Consumenten zullen in staat zijn om samen te werken met elkaar, Asus en Intel over welke technologische innovaties zullen helpen om in de toekomst meer bruikbare producten te maken. Beide bedrijven geloven dat dit idee de eerste computers die ontworpen zijn door een community als gevolg zouden moeten hebben.

Bezoekers van over de hele wereld krijgen de mogelijkheid om via het forum te discussiëren over belangrijke designelementen, specifieke technologieën en andere concepten die verwerkt kunnen worden in het ontwerp. Om te bekijken hoe gewenst bepaalde ideeën zijn worden er op democratische wijzen stemmen afgenomen. Het uiteindelijk doel hiervan is dan om de meest te gekke computer te ontwerpen die de mensheid ooit ontworpen heeft, zo vertellen beide bedrijven.

Mike Hoefflinger, manager van Intel’s Partner Marketing Group vertelt, "Intel gelooft in het feit dat innovatie overal vandaan kan komen. Dat is precies de reden waarom Intel samenwerkt met Asus om de creatieve energie van de consumenten binnen te halen door hen hun ideeën te laten delen. Intel staat ervoor om de mensen aan te moedigen onderling te discussiëren over het ontwerpen en de mensen een stem te geven in het design en de technologie van vandaag de dag."

De WePC.com-community zal op deze website zich richting op drie verschillende gebieden. Deze drie verschillende gebieden houden een ontwerp in voor netbooks, normale notebooks en high-end notebooks. Vreemd genoeg bevat dit programma geen initiatief om de consument ook hun eigen pc te laten ontwerpen.

Veel dingen mogen de gebruikers zelf beslissen, maar sommige eisen zijn toch al vastgesteld door Asus en Intel. Zo is het bijvoorbeeld al duidelijk dat de notebooks moeten beschikken over een Intel processor als de Atom, Centrino 2 of Centrino 2 Extreme en dat zij zowel technologieën van Intel als Asus moeten gebruiken voor componenten van het moederbord en andere toevoegingen.

Ook heeft men laten weten dat de mensen die met zeer goede ideeën komen beloond zullen worden met prijzen. Hoeveel prijzen en welke prijzen beschikbaar zijn, heeft men niet laten weten.