1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Ondanks dat de EeePC van Asus zeer goed verkocht wordt, zal Jonney Shih – voorzitter van Asus – zich alweer bezig gaan houden met de opvolger van de EeePC. Op een persconferentie van Intel en Asus samen over Wimax, heeft Shih laten weten dat de volgende generatie EeePC’s zal bestaan uit verschillende beeldformaten en zal beschikken over Wimax.

De nieuwe computers zullen beschikbaar zijn met schermen van 7, 8 en 8.9-inch en zullen Windows XP voorgeïnstalleerd hebben. De EeePC zal ook klaar zijn voor het gebruik van Wimax en zal de mogelijkheid bieden om een Wimaxmodule in te brengen welke met vooraf gekocht tegoed zal werken.

Shih vertelde ook aan het publiek dat naar zijn mening de EeePC waarschijnlijk het meest succesvolle product is geweest dat het bedrijf ooit gemaakt heeft. Uit cijfers blijkt ook dat in kwartaal vier van 2007 de laptop meer dan 350.000 keer over de toonbank is gegaan.

Asus heeft gepland dat de tweede generatie EeePC’s in het tweede kwartaal van dit jaar uit zal komen. Ook vertelt Shih dat het apparaat wereldwijd beschikbaar zal zijn op het moment dat hij uit zal komen.
Een prijs voor de nieuwe versie is op dit moment nog niet beschikbaar, Shih wilde hier nog geen uitspraak over doen.