2min Devices

Western Digital introduceert mediaspeler

Western Digital heeft een nieuwe mediaspeler gelanceerd. Het product onderscheidt zich van de rest door gebruik te maken van externe opslag, het apparaat moet namelijk aangesloten worden op een externe harde-schijf.

De media-player heeft volledige HD-ondersteuning en kan dus Full-HD doorstreamen naar de televisie. Voorwaarde hiervoor is uiteraard wel een televisie die Full-HD aan kan. De mediaspeler heeft ondersteuning voor onder andere muziek, video en audio.

Alle consumenten hebben, volgens onderzoeksbureau IDC, bij elkaar ongeveer 3,1 miljard gigabyte aan video’s en 334 miljoen gigabyte aan foto’s. Het bureau verwacht dat dit in 2010 gestegen is tot 400 miljoen gigabyte aan foto’s en 5,8 miljard gigabyte aan video’s. Deze data wil menig consument ook op de televisie laten zien, zo stelt Western Digital. Het bedrijf geeft aan dat de consument hiervoor meestal een cd of dvd gebruikt om de foto’s en video’s nogmaals op te slaan. Western Digital stelt dat dit apparaat hier een einde aan maakt.

Western Digital introduceert mediaspeler

De nieuwe HD-mediaspeler moet op een externe harde schijf aangesloten worden, welke niet is meegeleverd. De mediaspeler wordt verder geleverd met een afstandsbediening , waarmee het meegeïnstalleerde menu op de speler bediend kan worden. Verder heeft de software op de mediaspeler een spider aan boord waarmee de externe harde-schijf doorzocht kan worden op mediatypes. De mediaspeler heeft overigens ondersteuning voor elk USB opslagtype, dus ook camera’s kunnen worden aangesloten. Het apparaat heeft verder twee USB-poorten aan boord, waarmee er dus twee opslag-apparaten tegelijk aangesloten kunnen worden.

De WD TV HD Media Player is vanaf nu verkrijgbaar in een aantal winkels. De consumentenadviesprijs bedraagt honderd euro.

Bron:Techzine Redactie