Inleiding, inhoud verpakking & specificaties

Inleiding


Zoals veel fabrikanten van opslagproducten betrad ook Western Digital vorig jaar de markt van mediaspelers. In november van 2008 lanceerde het bedrijf de WD TV, een mediaspeler die vooral opviel door zijn compacte vorm. Verder was opvallend dat Western Digital ervoor koos om de speler niet te voorzien van een netwerkaansluiting, de WD TV is alleen in staat om mediabestanden vanaf een USB-stick of USB-harde schijf af te spelen.

Het ontbreken van een mogelijkheid om de speler te verbinden met een thuisnetwerk en mogelijkheden om content van het internet af te spelen was toch wel een van de grootste minpunten van de WD TV en daarom is er nu de WD TV Live. Zelfde idee als de WD TV, maar nu met de mogelijkheid om de speler te koppelen met je netwerk en media vanaf een NAS of andere computer in het netwerk te streamen. Western Digital is echter niet afgestapt van de ideologie dat een mediaspeler geen ingebouwd opslagmedium nodig heeft en dus is ook de WD TV compact.

Of de WD TV Live potten kan breken in de steeds drukker wordende markt voor mediaspelers bekijken we in deze review.

Inhoud verpakking


Aangezien de WD TV Live erg klein is wordt hij ook geleverd in een bijpassende verpakking. In de verpakking tref je uiteraard de speler zelf aan, samen met de afstandsbediening. Verder zit er in de verpakking een composiet AV-kabel, een componentkabel en de AC-adapter. Ik had liever gezien dat Western Digital een goede HDMI-kabel had meegeleverd, maar goed, met de meegeleverde kabels kun je in ieder geval een HD-aansluiting maken en een audio-aansluiting.


Specificaties


Hieronder de specificaties van de WD TV Live, opgegeven door Western Digital.

Onderdeel Omschrijving
Afmetingen en gewicht 125 mm x 100 mm x 60 mm (1,5kg)
Video-aansluitingen – HDMI (uit)
– Y/Pb/Pr component (uit)
– Composiet (uit)
Audio-aansluitingen – Composiet (uit)
– HDMI (uit)
– SP/DIF Optical TOSLink (uit)
USB-aansluitingen – 2x USB Host-port
Netwerk-aansluitingen – RJ45 10/100 ethernet
– Wi-Fi 802.11b/g/n (via USB-adapter)
Ondersteunde videoformaten AVI (Xvid, AVC, MPEG1/2/4), MPG/MPEG, VOB, MKV (h.264, x.264, AVC, MPEG1/2/4, VC-1), TS/TP/M2T (MPEG1/2/4, AVC, VC-1), MP4/MOV (MPEG4, h.264), M2TS, WMV9
Ondersteunde audioformaten MP3, WAV/PCM/LPCM, WMA, AAC, FLAC, MKA, AIF/AIFF, OGG, Dolby Digital, DTS
Ondersteunde afbeeldingsformaten JPEG, GIF, TIF/TIFF, BMP, PNG
Ondersteunde ondertitelformaten SRT, ASS, SSA, SUB, SMI