2min

Tags in dit artikel

,

Western Digital Corp. breidt zijn lijn van externe harddrives uit. Consumenten beschikken hierdoor over meer en eenvoudiger mogelijkheden voor de inzet van extra storage-capaciteit voor pc’s en Apple Macintosh®-computers. Het bedrijf voegt een USB 2.0-model toe aan zijn bestaande WD Dual-option(tm)-productreeks. Dit model omvat software die databack-up vereenvoudigt en automatiseert. Daarnaast introduceert Western Digital de WD Essential(tm)-reeks externe drives die de noodzakelijke basisfunctionaliteit voor storage tegen een aantrekkelijke prijsstelling biedt.

Zowel de WD Dual-option USB 2.0- als de WD Essential-drives bieden een aan/uitknop aan de voorkant, een USB 2.0-interface, 7200 RPM spin-snelheid en capaciteitsniveaus van 80, 120, 160, 200 en 250GB. Met het WD Dual-option USB 2.0-model kunnen gebruikers on demand of automatisch back-ups van data maken. De Safe Shutdown(tm)-functionaliteit zorgt voor een veilige dataverplaatsing voordat de drive wordt uitgezet.

"WD levert producten die tegemoetkomen aan uiteenlopende gebruikersbehoeften. Onze productlijn varieert van harddrives met basisfunctionaliteit tot en met externe drives met de meest uitgebreide mogelijkheden: het WD Media Center", zegt Lonnie Arima, Vice-President en algemeen directeur van de Retail Product Group van Western Digital. "WD Dual-option USB 2.0- en WD Essential-drives bieden klanten meer mogelijkheden en zorgen voor snelle toegang en grote capaciteit, en voor een eenvoudige en snelle manier om storage of back-up toe te voegen aan een interne drive."

De variëteit van digitale randapparatuur groeit snel, waardoor ook de vraag naar een snelle en eenvoudige manier om storage toe te voegen, toeneemt. Externe USB-drives zijn een perfecte oplossing voor de opslag van data van apparatuur, zoals MP3-spelers, digitale video en fotocollecties.

De WD Dual-option-drives vormen een eenvoudige oplossing voor de back-up van een interne harddrive op een externe drive. Dit in tegenstelling tot het maken van back-ups op diverse CD’s of andere media. Of voor het maken van back-ups van diverse bronnen, zoals meerdere drives en/of pc’s en notebooks.

Met de Dantz® Retrospect® Express-back-upsoftware kunnen gebruikers van WD Dual-option USB 2.0-drives kiezen hoe en wanneer back-ups van data te maken. Dit gebeurt automatisch of on demand met één druk op de knop. Door gebruik te maken van een eenvoudige set-up wizard, kunnen gebruikers een herhalende back-up instellen. Een knop die blauw oplicht, geeft aan dat automatisch back-ups van bestanden worden gemaakt.