1 min

Tags in dit artikel

,

Western Digital heeft gisteren een nieuwe versie van haar WD TV HD mediaspeler aangekondigd, de WD TV Live HD. De speler voorziet in tegenstelling tot haar voorganger in een netwerkmogelijkheid, zodat niet alleen lokale bestanden kunnen worden afgespeeld, maar ook bestanden die zich ergens op het thuisnetwerk bevinden.

De speler biedt niet alleen ondersteuning voor netwerkschijven, maar kan ook videobestanden afspelen van sites als YouTube, Flickr en Live365. De WD TV Live HD heeft één conventionele netwerkpoort aan boord, maar wie dat wil kan ook een WiFi-adapter in één van de twee USB-poorten pluggen, zodat de speler ook draadloos kan communiceren.

De speler kan media tot 1080p afspelen, net als zijn voorganger. Vanzelfsprekend heeft de speler een HDMI-poort aan boord, net als een composiet-aansluiting. De component-aansluiting die de vorige WD TV wel nog had, heeft Western Digital hier achterwege gelaten.


"Een enthousiaste groep liefhebbers heeft de eerste WD TV HD mediaspeler gebruikt en ons fantastische feedback gegeven", aldus Dale Pistilli, vicevoorzitter marketing van de afdeling merkproducten van WD. "Met de nieuwe WD TV Live HD mediaspeler geven we hen wat ze wilden – netwerkverbinding en de mogelijkheden tot het rechtstreeks afspelen van online media – en bieden we hen een eenvoudige manier om op hun HD televisies van al hun digitale mediabestanden te genieten." De adviesprijs van het apparaat is 149,99 euro.