Het lijkt erop dat Google ontwikkelaars snel de mogelijkheid moet gaan bieden om applicaties voor het Android-platform betaald aan te kunnen bieden op Android Market. De Finse gamesontwikkelaar Finblade heeft namelijk laten weten dat het drie nieuwe games voor Android gaat verkopen via Handango en niet via Android Marketplace.

De drie nieuwe games van Finblade, genaamd Wordsearch, Movie Quiz en Tennis Slam, zijn ontwikkeld voor de T-Mobile G1. Logische keuze zou zijn dat Finblade de games aan zou bieden via Google’s eigen Android Market, maar daar ziet de Finse ontwikkelaar toch vanaf, omdat Android Market momenteel nog niet de mogelijkheid biedt om software tegen betaling aan te bieden.

"We willen onze games wel uit gaan brengen via Android Market, maar momenteel is er geen mogelijkheid om gebruikers te laten betalen voor aangeboden titels. We willen de games niet eerst gratis aanbieden op Android Market en er daarna plotseling geld voor gaan vragen. Daarom brengen we de games nu uit via Handango en zodra Google de mogelijkheid gaat bieden om games tegen betaling aan te bieden, stappen we ook over op Android Market", aldus John Chasey, president van Finblade.

Het kan nog wel eens belangrijk worden voor Google om snel met deze mogelijkheid te komen, want veel gamesontwikkelaars richten zich ook meer en meer op Apple’s iPhone. Finblade ontwikkelt de games niet puur voor de iPhone, maar gebruikt de Bedrock-technologie van het bedrijf Metismo, om games geschikt te maken voor de iPhone. Apple biedt met haar AppStore wel de mogelijkheid om games betaald aan te bieden.

Ook Player X, een andere gamesontwikkelaar heeft aangegeven games te willen omzetten naar de iPhone en Microsofts Windows Mobile. Het is nog niet duidelijk wanneer Google betalingsmogelijkheden aan Android Market gaat toevoegen.