2min

Google heeft laten weten dat het ontevreden is over het aantal betaalde verkopen dat wordt gerealiseerd via de Android Market. Google heeft daarom besloten in te gaan grijpen en ervoor te zorgen dat deze cijfers er eind 2011 een stuk beter uit komen te zien.

De persoon bij Google verantwoordelijk van Android, de heer Eric Chu heeft dit tijdens een conferentie aan de aanwezige Android ontwikkelaars laten weten. Om de verkopen te verbeteren van de Android Market worden om te beginnen de mogelijkheden uitgebreid, zo wordt het ook mogelijk om in een app een betaling te doen, een zogenaamd "in-app betalingssysteem", iets wat overigens door Apple al een jaar geleden is ingevoerd op iOS.

Ook wilt Google het mogelijk maken om apps te kopen en deze te betalen via je telecomprovider. Bij de Amerikaanse telecomprovider AT&T is dit al langer mogelijk maar Google zou dit graag wereldwijd willen doorvoeren. Momenteel kan je in Nederland alleen apps kopen als je een Google Checkout account hebt waaraan je een creditcard hebt gekoppeld.

Naast deze betalingsproblematiek heeft de heer Chu ook laten weten dat de kwaliteit van de Android Market omhoog moet. Zo willen ze de applicaties strenger gaan controleren of deze wel voldoen aan de algemene voorwaarden van Google.

Dat Google graag een beter verkopende Android Market wilt is natuurlijk niet zo vreemd. Hoe succesvoller de market wordt des te meer applicaties zullen er worden ontwikkeld. Als je dan ook nog mee neemt dat de verwachting is dat er ongeveer 15,1 miljard dollar omgezet gaat worden in 2011 in applicatiewinkels zoals de Android Market, dan valt er ook nog een hoop geld te verdienen door Google.