1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Goed nieuws voor mobiele internetters. De Publieke Omroep heeft aangegeven dat de dienst Uitzending Gemist ook toegankelijk wordt voor mobiele telefoons.

Met deze dienst van de Publieke Omroep is het mogelijk om uitzendingen van tv-programma’s terug te kijken. De dienst is erg populair aangezien er zo’n tien miljoen keer per maand een programma opgevraagd wordt. Daarnaast is het aantal gebruikers van internet op een mobiele telefoon ook gestegen. De vraag naar Uitzending Gemist op de mobiele telefoon is daardoor ook gestegen.

Op 17 december zal in Amsterdam de nieuwe dienst gelanceerd worden. Het gaat om een download die de telefoon extra functies geeft om van de dienst gebruik te kunnen maken. Zo zal het programma via het menu of bureaublad bereikbaar zijn voor de gebruiker.

Dit is niet de eerste keer dat de Publieke Omroep een dergelijke dienst lanceert. In juni van dit jaar bracht de NOS een programma naar buiten waarmee het mogelijk is om doorlopend nieuws, weer, verkeer, sport, Teletekst en videostreams van het Journaal op te vragen. Deze dienst is toen positief ontvangen aangezien de 120.000 downloads.