1 min

Tags in dit artikel

, ,

HP heeft laten weten dat het een nieuwe lijn van Enviro-batterijen zal gaan leveren voor de notebooksgebruikers die graag willen dat hun accu’s langer mee gaan en dus duurzamer zijn dan de huidige accu’s.

HP en Boston Power hebben de Sonata lithiumionbatterijen al drie jaar lang getest. Zelfs na deze lange tijd beschikken de batterijen nog altijd over 80 procent van hun oorspronkelijke lading, zo vertelde Hewlett Packard. Normaal gesproken is het zo dat een batterij zijn oorspronkelijke kracht al begint te verliezen na 150 keer opgeladen te zijn. Boston Power vertelt dat deze nieuwe batterij zelfs na 1000 keer opladen nog zo goed als nieuw is.

De Sonata-accu’s zullen tussen de twintig en dertig dollar meer kosten dan de batterijen die op dit moment beschikbaar zijn voor de consumentenlaptops van HP. De nieuwe accu’s zullen enkel beschikbaar zijn in een aantal speciaal geselecteerde consumentennotebooks. De accu’s zijn daarnaast ook milieuvriendelijker dan de huidige varianten, dit komt doordat er geen PVC of zware metalen gebruikt zijn bij het productieproces. Ook kunnen deze batterijen gerecycled worden.

Boston Power zegt zelf ook dat het kopen van een product dat drie jaar mee gaat in plaats van meerdere batterijen moeten kopen in hetzelfde tijdsbestek sowieso al een stuk milieuvriendelijker en beter voor de economie is.