1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Western Digital is bezig met de productie van een harde schijf van 2TB. Op een Tsjechische website is de nieuwe harde schijf van het bedrijf namelijk opgenomen in het assortiment. Momenteel heeft de grootste harde schijf een opslagcapaciteit van 1,5TB.

De harde schijf van Western Digital met een opslagcapaciteit van 2TB wordt onder de naam W20EADS verkocht. Echter zal men niet in staat zijn om de 2TB volledig te kunnen gebruiken. Besturingssystemen zoals Windows zien één kilobyte namelijk als 1024 bytes en dat betekent dat er in Windows nog zo’n 1,85TB overblijft om data op te slaan.

De W20EADS beschikt over een cache van 32MB. Het aantal rotaties per minuut bedraagt 7200 volgens de Tsjechische website. Door middel van een SATA-kabel wordt de harde schijf met het moederbord verbonden. Een maximale theoretische snelheid van 3 Gb/sec (384 megabyte/s) is daarbij mogelijk.

Op dit moment is het nog niet duidelijk in welke mate deze nieuwe harde schijf van 2TB beschikbaar zal zijn. Ook heeft de Tsjechische website de harde schijf nog niet op voorraad. Op de website staat dat de harde schijf op dit moment een prijs van 7072 Tsjechische koruna’s (CZK) heeft en omgerekend in euro’s is dat zo’n 270 euro. Het gaat hier om de verkoopprijs inclusief BTW. Of deze prijst juist is ten opzichte van de adviesprijs valt niet met zekerheid te zeggen en onderling zullen er tussen ondernemingen ook verschillen gaan optreden.