1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De ontwikkelaars van Joost, Niklas Zennstrom en Janus Friis – welke tevens de ontwikkelaars zijn van Skype, hebben besloten dat Joost vanaf nu niet meer als desktopversie ondersteund zal worden. De nieuwe versie van Joost zal nu alleen nog op het net beschikbaar zijn en volgens het bedrijf wordt het streamen naar de desktopversie vanaf vandaag geblokkeerd.

Het idee van Zennstrom en Friss over de toekomst van de televisie, heeft niet gewerkt zoals zij gepland hadden. De Joost-client zal vanaf vandaag niet meer in gebruik zijn, Joost zal zich nu namelijk gaan focussen op haar op flash gebaseerde website. Verwacht wordt dat Joost het succes van websites als YouTube, Hulu en Veoh wil gaan proberen te volgen.

De Joost-client, die gebaseerd was op de P2P-technologie, bleek steeds meer outdated te zijn gedurende de laatste maanden. Dit doordat websites als Hulu veel meer aandacht kregen.
Veel websites maken het erg eenvoudig om video’s te bekijken op het net. Joost daarentegen vroeg de gebruikers om een stukje software te downloaden en ook nog eens een account aan te maken. Veel gebruikers kiezen voor de gemakkelijke weg.

Joost is als eerste publieke beta uitgekomen in 2006. Hiervan werd gezegd dat het een grote ontwikkeling was en dat hier destijds 150 programmeurs aan gewerkt hebben.