LaCie heeft een nieuwe externe harde schijf gelanceerd. De externe harde schijf heeft twee schijven aan boord draaiend in een RAID 0- of RAID 1-configuratie. Op die manier kan men kiezen voor een totaal van twee terabyte aan opslag, of een terabyte aan opslag met een back-up.

RAID 0 zorgt er namelijk voor dat de twee schijven, die beide een terabyte zijn als één schijf worden gezien en in het besturingssysteem als schijf van twee terabyte wordt getoond. RAID 1 zorgt ervoor dat er een terabyte aan opslag is en de gegevens twee keer opgeslagen worden. Een keer primair en een keer als back-up. Gebruikers kunnen zelf kiezen welke RAID-configuratie ze willen.

"De LaCie Hard Disk Max is de ideale oplossing voor de opslag van grote hoeveelheden data. Het apparaat biedt gebruikers hoge prestaties en een optimale gegevensbescherming", zegt Lise Manteau, Product Manager bij LaCie. "Het is daarnaast een elegant ontwerp. Bovendien is de harddisk zeer gebruiksvriendelijk en aantrekkelijk geprijsd."

Naast de twee schijven heeft de Hard Disk Max ook een extra USB-poort, om een extra harde schijf aan te sluiten. Bijvoorbeeld ter back-up. De behuizing is tevens voorzien van LED-licht dat blauw kleurt, bij problemen kleurt de LED-verlichting rood. De LaCie Hard Disk Max naar een ontwerp van Neil Poulton is vanaf heden verkrijgbaar. De consumentenadviesprijs is vanaf 259 euro.