min

Tags in dit artikel

, , , , , , ,

Vandaag kondigt LaCie aan dat het zijn 2-schijfs externe SATA RAID-oplossing uitgerust heeft met USB 2.0. De nieuwe LaCie Two Big eSATA & USB biedt dezelfde eSATA 3Gbit/ interfacedoorvoer als voorheen en is nu beschikbaar met USB voor universele toegang. Het is een ideale alles-in-één-oplossing voor digitale-contentontwikkelaars die willen werken met eSATA en bestanden overal willen transporteren met USB. Met een eenvoudige keuzeschakelaar kunnen gebruikers kiezen voor ultieme beveiliging of maximale snelheid. Dit model vervangt de vorige versie ‘enkel eSATA’.

“We introduceerden onze eerste externe SATA-oplossing in 2004, omdat we van mening zijn dat het de meest belovende interface van de volgende generatie voor videobewerking en grote back-ups is. Voor hen die willen combineren, maakt onze nieuwe Two Big-oplossing het makkelijker om eSATA-snelheid te testen en de universele toegankelijkheid via USB te behouden.”, aldus LaCie.

LaCie Two Big eSATA & USB wordt geleverd in een stevige metalen behuizing met een stille ventilator en ventilatoren voor koeling. De schijven zijn ‘hot-swappable’ voor onmiddellijke uitbreiding en de eenheid is ‘hot-pluggable’ en kan dus verwijderd worden zonder de computer te moeten afsluiten.

De LaCie Two Big eSATA & USB wordt geformatteerd geleverd in Snelle modus (RAID 0) waarin de schijven ge-striped worden voor een maximale doorvoer van 115MB/s via eSATA of 30MB/s via USB. De unit kan geconfigureerd worden naar Veilige modus (RAID 1 waarin gegevens ge-mirrored en onmiddellijk heropgebouwd worden bij een crash van de schijf wanneer het defecte station vervangen is. Big-modus verspreidt gegevens over beide schijven zodat volledige capaciteit kan worden bereikt, waarbij de schijf verschijnt als één groot volume. Anderzijds toont de JBOD-modus elke schijf als een onafhankelijk volume.

Prijzen

  • De 500GB TwoBig S-ATA2 + USB2 kost 349 eur exclusief B.T.W.
  • De 1000GB TwoBig S-ATA2 + USB2 kost 499 eur exclusief B.T.W.