min

Tags in dit artikel

, , ,

Een tijdje terug kondigde Corsair al aan dat het bezig was met de productie van nieuwe modules, namelijk de Dominator GT-modules. Dit werd rond medio december bekend, maar op dat moment waren nog niet alle details bekend. Daar is sinds de CES in Las Vegas echter verandering ingekomen.

De Dominator GT’s zijn gemaakt voor het Core i7-platform en daarom maken deze modules ook gebruik van de DDR3-standaard. De Dominator-modules staan over het algemeen bekend als goed overklokbare modules.

De "reepjes" zijn in staat om te opereren op een kloksnelheid die 2000MHz bedraagt, want tijdens de CES liet Corsair de modules in werking zien op een ASUS X58 Rampage II Extreme met eerdergenoemde kloksnelheid. De timings bedroegen 7-8-7-20 en dit werd gehaald in combinatie met een voltage van 1.65V.

De Dominator GT wordt uitgegeven in een 6 GB-kit. In deze kit zijn drie modules aanwezig waarvan de hoeveelheid geheugen 2 GB per module bedraagt. Dankzij het gebruik van 50nm geïntegreerde circuits van Elpida is Corsair in staat om de modules op hoge kloksnelheden te laten draaien met relatief lage latencies.

Een officiële adviesprijs kan op het moment van schrijven nog niet met zekerheid vermeld worden, maar volgens geruchten gaan de modules ongeveer 500 dollar kosten. Volgens Corsair moeten de Dominator GT-modules in januari nog in de winkels komen te liggen.