1 min Devices

Corsair Dominator GT breekt twee snelheidsrecords

Corsair Dominator GT breekt twee snelheidsrecordsCorsair geheugen heeft twee snelheidsrecords gebroken als het gaat om DDR3-geheugen. Dit ultrasnelle geheugen komt uit de Dominator GT GTX6 Ultra-high performance DDR3-geheugenlijn. Dit geheugen heeft de hoogste snelheid weten te behalen op CAS 7 latency alsook op CAS 8 latency.

Het geheugen wist een snelheid te bereiken van 3059.4 MHz op CL 7-11-8-31 1T timings en 3078.2 MHz op CL 8-11-8-31 1T wat voor DDR3-geheugen een erg hoge frequency is. Deze snelheid is behaald door extreme overclocker Matthias "Mat" Zronek van Overclockers.at. Deze snelheden werden behaald door het systeem te koelen met vloeibaar stikstof.

"Ik werk nu al een hele tijd met Corsair Dominator GT-geheugen en ik kan gerust zeggen dat dit geweldig geheugen is om mee te werken, ze zijn gemaakt om wereldrecords te breken. Wat me verbaasde bij dit geheugen was de potentie van deze Dominator GT GTX6-sticks dat er boven de 3000 MHz op CL 7 latency zelfs nog ruimte was voor optimalisatie" aldus de recordbreker, Matthias Zronek.

Bron:Techpowerup