Snel, sneller, snelst. Dat is het motto bij de introductie van Corsair’s Dominator GTX 2250 MHz DDR3-geheugen.

2133 MHz snel? Dat kan beter, moet Corsair gedacht hebben toen het de snelste DDR3-modules ter wereld ontwikkelde. Buffalo heeft overigens al 2400 MHz DDR3-geheugen aangekondigd, maar dit zijn slechts prototypes. Corsair wil met zijn Dominator GTX Performance DDR3-modules het high-end segment voor Intel’s X58-platform, het Intel P55-platform en AMD’s high-end platform gaan bedienen. Volgens Corsair zijn dit niet modules voor de gemiddelde consument die GTX leuk vindt klinken.


"Al onze modules zijn gescreend en zijn getest op meerdere high-end platformen van Intel en AMD om de werking op 2250 MHz met de ongelooflijk lage timings van 8-8-8-24 bij 1,65 V te garanderen", aldus Corsair. Eigenlijk iets dat Intel ook doet door "handpicked" chips te gebruiken die maximale prestaties garanderen. Let wel, 2250 MHz is op zich niet bijzonder, dat is nog te behalen met een 2133 MHz-kit. Het gaat meer om de ontzettend strakke timings. Waar je bij 2200 MHz vast zit aan 10-10-10-28, doet Corsair het met de GTX een stuk beter op CL8. Maar zoals Corsair al zegt, voor de doodgewone consument zijn de modules niet echt bedoeld, maar wel voor de die-hard overklokkers die echt het maximale uit hun systeem willen halen en records willen breken.

In de onderstaande chart is te zien dat Corsair bij AMD3-systemen ook CL6 garandeerd bij 1800 MHz. De geheugenmodules krijgen de unieke DHX+ heatsinks om het geweld allemaal koel te houden.


Let wel, de GTX-modules worden niet verkocht per kit, maar als 2 GB-modules, zullen extreem gelimiteerd zijn en te verkrijgen zijn via de Corsair Online Store. Of dit de enige plek is waar je ze kunt kopen is niet bekend. Zet het in je agenda, want de modules gaan volgende week dinsdag 8 december om 18.00 uur in de verkoop. Het is te verwachten dat deze extreem gewilde modules vrij snel uitverkocht zullen zijn, dus wil je je hand erop leggen, dan is pre-orderen een must.