1 min

Tags in dit artikel

, , ,

G DATA heeft besloten om zijn antimalware-pakketten ook te gaan verspreiden via USB-sticks. De pakketten worden dan geleverd op een twee gigabyte USB-stick, welke na installatie van de software gebruikt kan worden voor data-transport van andere gegevens.

G DATA kwam op het idee om deze USB-sticks te gaan verspreiden omdat netbooks steeds populairder worden. Netbooks hebben geen cd-rom-drive, dus het installeren van applicaties en dergelijke is lastiger. G DATA hoopt consumenten nu tegemoet te komen door een versie van anti-malware-software op USB-stick te bieden.

De netbooks, zoals de Asus EEE PC en MSI Wind, waren het meest populaire cadeau tijdens de feestdagen. De computers zijn meestal voorzien van een klein beeldscherm, rond de negen tot tien inch. Verder staan ze bekend om hun transport-mogelijkheden, er zit echter geen cd-rom-drive in.

Op de USB-stick is gewoon een versie van G DATA Internet-Security meegeleverd. G DATA geeft aan dat het gewoon dezelfde versie is. De security-versie is dus voorzien van een anti-virus, een firewall enzovoorts. Volgens G DATA is de Internet Security ook amper systeembelastend, waardoor de netbook niet onnodig vertraagd.

G DATA InternetSecurity voor mini-notebooks is vanaf deze maand verkrijgbaar bij elektronicawinkels en webshops. De adviesprijs is ongeveer veertig euro.