2min

Tags in dit artikel

, ,

Tijdens de CES in Las Vegas liet OCZ al een nieuwe serie SSD’s zien en het bedrijf heeft nu officieel laten weten dat deze binnenkort verkrijgbaar zullen zijn voor de consument. De nieuwe SSD’s zullen tot een serie gaan behoren die Apex wordt genoemd.

De SSD’s zijn 2,5 inch groot en de serie zal, voor zover nu bekend is, uit drie verschillende varianten bestaan. Het gaat hier om varianten van 60GB, 120GB en 250GB.

Opmerkelijk aan de Apex-serie van OCZ zijn de veranderingen in de prestaties. Dankzij een interne RAID-controller worden namelijk twee SSD’s met elkaar gecombineerd. Twee Core V2 SSD’s van OCZ zullen de basis vormen voor deze nieuwe SSD en het betreft hier een RAID 0-configuratie. Volgens de specificaties worden de sequentiële lees- en schrijfsnelheden daarom respectievelijk 230 MB/s en 160 MB/s.

De SSD’s maken gebruik van de SATA 3.0-interface en de MTBF van de SSD’s uit de Apex-serie bedraagt volgens het bedrijf zo’n 1,5 miljoen uur. De seek times, ook wel zoektijden genoemd, bedragen volgens de producent zo’n 0,2 ms tot 0,3 ms. Verder wordt duidelijk dat de SSD’s uit de Apex-serie een gewicht van 77 gram met zich meedragen.

De nieuwe SSD’s van OCZ zijn op het moment van schrijven nog niet verkrijgbaar in Europa. Volgens bronnen gaan de SSD’s wellicht rond het einde van januari of het begin van februari op de markt komen. Het 60GB-model zal van prijs verwisselen voor ongeveer 200 euro en het 120GB-model en het 250GB-model zullen respectievelijk van eigenaar verwisselen voor ongeveer 350 euro en 750 euro. Op de SSD’s uit de Apex-serie zit een garantie van twee jaar.