Mozilla, de ontwikkelaars achter Firefox, hebben besloten de release-date van bèta 3 uit te stellen. In een reactie laat Mozilla weten meer tijd nodig te hebben om een goede en stabiele bèta 3 uit te brengen. De release-date van de final-versie wordt niet uitgesteld.

Projectleider Mike Beltzner heeft de bèta uitgesteld, van 26 januari naar 2 februari om precies te zijn. In een e-mail laat Beltzner weten meer tijd nodig te hebben om de bèta stabiel te krijgen. Er staan nog vijftien bugs open met betrekking tot bèta 2; welke eerst opgelost dienen te worden. Enkele hiervan zijn gerelateerd aan de pornoknop, die anoniem browsen mogelijk maakt en enkele zijn gerelateerd aan het schuiven met tabbladen.

Naar verwachting heeft de opschuiving van deze release-date geen gevolgen voor de release-date van de final-versie. De ‘code-freeze’ daarentegen moest wel van datum wijzigen, deze stond eerst op begin januari en verzet naar 25 januari. De laatste bèta van Firefox 3.1 is pas in november vorig jaar ingevoegd, men dacht eerst een derde bèta niet nodig te hebben.

De projectleider laat weten er vertrouwen in te hebben dat Firefox 3.1 alsnog op tijd uitkomt, desalniettemin geeft hij geen keiharde beloftes: "Natuurlijk houdt Mozilla vast aan de policy dat er alleen software de deur uit gaat als die klaar is. Dat betekent dat we nooit een release zullen uitbrengen die niet tegemoet komt aan onze strikte criteria voor kwaliteit, stabiliteit en prestaties."