Stafmedewerkers van het Witte Huis zijn haastig opzoek naar miljoenen e-mails die tijdens de regeringsperiode van Bush verloren zijn gegaan. Het gaat om berichten van maart 2003, toen de oorlog in Irak begon, tot oktober 2005.

George Bush draagt op 20 januari zijn Oval Office over aan Barack Obama en dan moet de administratie in het Witte Huis op orde zijn. Om alle gegevens op te sporen worden alle dragers van bestanden en media doorgelicht. De rechter heeft toestemming gegeven, er was namelijk een rechtszaak aangespannen door het National Security Archive, die alle berichten wil bewaren.

"Er is niet zoiets als een deadline voor deze taak, het is alleen zo dat de regering Bush binnen een week weg is en zonder dit bevel de gegevens waarschijnlijk ook", zegt Tom Blandon, hoofd van het National Security Archive.

Inmiddels zijn volgens de Washington Post veertien miljoen mails weer boven water gekomen, het kostte wel tien miljoen dollar om deze te vinden. Hoeveel informatie er nu nog mist is niet bekend.