2min Devices

Intel’s Classmate in februari te koop in Engeland

Intel’s Classmate gaat vanaf februari de markten veroveren in Engeland, althans, zo hoopt Intel & Nec. De laptop die zich voornamelijk op kinderen richt is vanaf februari te verkrijgen in Engeland.

Met de verkoop die start in febrauri heeft men wel eens kans dat het marktaandeel van Apple gaat afnemen. De laptop wordt namelijk neergezet op het educatie-platform van Engeland, waar Apple momenteel veel marktaandeel heeft. Desondanks hopen Nec & Intel de nodige apparaten te mogen verkopen.

Nec heeft samen met Intel gewerkt aan de Classmate. De productie is namelijk gebeurd door Nec. De computer moest oorspronkelijk voor een bedrag van 100 dollar op de markt komen, de totaalprijs is echter uitgekomen op 514 dollar. Meer dan de beoogde honderd dollar dus.

Intel’s Classmate in februari te koop in EngelandIntel’s Classmate in februari te koop in Engeland

Op dit moment heeft Intel al ongeveer een miljoen verkopen mogen noteren en ziet het bedrijf geen problemen op de computer door te zetten naar meer Westerse markten. "Uit ons onderzoek blijkt dat kinderen vrij vaak dezelfde behoeften hebben. Zo maakt het dus niet uit in welk deel van de wereld we de laptop op de markt zetten. Dit geldt voornamelijk voor vijf-jarige," stelt Intel in een verklaring.

De laptop heeft veel weg van een netbook; zo heeft de laptop, net als veel netbooks, een scherm van 8.9-inch. Dit scherm heeft een resolutie van 1024×600. Door middel van het touch-screen, dat eveneens ingebouwd is, kunnen kinderen ook tekenen op de laptop. De laptop is verder voorzien van een 180-graden draaibaar scherm. De laptop draait op Windows XP, die de nodige aanpassingen gehad heeft om beter samen te werken met het touch-screen.

Bron:PC World