De stand van Intel op CeBIT was eigenlijk iets meer dan een stand. De mannen en vrouwen van Intel hadden namelijk besloten om maar een compleet paviljoen af te huren.

Als pers werden we naar de bovenverdieping geleid, alwaar we een persvoorlichter toegewezen kregen. We kregen uitleg over de nieuwe processors en chipsets die binnenkort levenslicht zien en kregen wat informatie over de nieuwe Classmates. Over de processors was gisteren al te lezen in dit nieuwsbericht.

De nieuwe Classmates van Intel zijn al in januari geïntroduceerd, toch zijn ze best bijzonder. Zo heeft het een touchscreen dat gedraaid kan worden. Verder is er een Atom processor aanwezig, om precies te zijn de N270 en een gigabyte aan werkgeheugen.

Wanneer de Classmates naar Nederland komen is nog niet bekend. Het is ook niet duidelijk voor wie ze op de markt komen. Dit komt, zo legt Intel uit, doordat de apparaten verkocht worden aan distributeurs. Zij besluiten vervolgens of de apparaten voor consumenten op de markt komen, of enkel voor scholen of bedrijven. Intel is momenteel aan het zoeken naar distributeurs in Nederland.

Hieronder tref je het interview aan dat wij hadden met de vertegenwoordiger van Intel.