1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Intel is van plan om goedkope laptops, die in eerste instantie bedoeld waren voor arme kinderen, ook aan te bieden aan Amerikaanse en Europese klanten in een poging om computerprijzen te verlagen.

Pc-fabrikanten van beide continenten gaan een tweede generatiemodel van de Classmate-pc van Intel aanbieden voor prijzen rond de 250 en 300 dollar.

Dit heeft Lila Ibrahim, manager bij Intel’s Opkomende Markten-afdeling gezegd in een interview met persbureau Reuters. "Dit is echt een hele grote overeenkomst", aldus Laura Didio, analist bij de Yankee Group welke de pc-industrie volgt.

"Zeker in een jaar dat gekenmerkt wordt door een recessie in de Verenigde Staten, zullen computers die goedkoop zijn populair worden, maar kwaliteit is voor consumenten het belangrijkste", aldus Rob Enderle, analist bij de Enderle Group. Enderle heeft de machines, die deze kerst te koop zullen zijn, nog niet gezien maar hij verwacht dat consumenten een "prima" laptop zullen krijgen voor minder dan 500 dollar.

Laptopprijzen staan sinds de introductie van de EEE-pc van Asus zwaar onder druk. Deze UMPC is door Asus voor 400 dollar geïntroduceerd en is sinsdien erg populair in de VS en Europe, maar ook in Azië kan deze goedkope, mobiele laptop op veel belangstelling rekenen.