Apple heeft vandaag de witte MacBook van een aantal wijzigingen voorzien. Meest interessant zijn een Nvidia-gpu en een verdubbeling van het werkgeheugen.

De witte MacBook heeft nu, net als de onlangs geïntroduceerde aluminium MacBook, een Nvidia 9400M grafische processor met 256 MB gedeeld geheugen aan boord. Deze presteert aanmerkelijk beter dan de standaard X3100-gpu’s van Intel. Ook nieuw is een processor met een FSB van 1066 MHz die draait op een kloksnelheid van 2,0 GHz.

Tot slot beschikt de witte MacBook nu standaard over dubbel zoveel werkgeheugen, namelijk 2 gigabyte. De prijs is onveranderd gebleven, de witte Apple-notebook kost nog steeds 949 euro. Op moment van schrijven zijn de wijzigingen overigens alleen doorgevoerd in de Amerikaanse online store. De verwachting is dat de wijzigingen uiteindelijk ook in de Nederlandse online store te zien zullen zijn.

Hiermee lijkt Apple toch te beseffen dat de bestverkopende MacBook wederom een upgrade nodig had. Voorlopig zal de witte MacBook daarom ook wel niet uit het assortiment verdwijnen.