2min Devices

Apple trekt NVIDIA-graphicsupdate terug

Apple heeft begin deze week een firmware-update voor de grafische chips van NVIDIA beschikbaar gesteld, maar halverwege de week was de update plotseling alweer verdwenen.

Apple trekt NVIDIA-graphicsupdate terugHet verschijnen van de update was aanvankelijk goed nieuws voor eigenaars van de MacBook, MacBook Pro en de MacBook Air, die al enige tijd met verschillende aan de grafische kaart gerelateerde problemen te kampen hebben. Deze problemen lopen uiteen van flitsende beeldschermen en externe beeldschermen die na verloop van tijd spontaan op zwart gaan.

Volgens Apple zou de update problemen met het bewegen van de cursor via de MiniDisplay-poort moeten verhelpen. Ook zou de update verbeteringen bieden voor het afspelen van HD-materiaal op de GeForce 7330 GT of GeForce 9600M grafische kaarten. Uit een recente discussie op het forum van Apple blijkt echter dat de meeste mensen, na het installeren van de update, nog steeds met dezelfde problemen te kampen hebben.

Sommige MacBook-gebruikers hebben zelfs het idee dat de update andere grafische problemen – ongerelateerd aan de update – heeft verergerd. Waarom Apple de update teruggetrokken heeft is vooralsnog niet duidelijk. Het gebeurt wel vaker dat Apple onverwachts een eerder vrijgegeven update terugtrekt. Apple is echter berucht om het verschaffen van geen tot weinig informatie als het dit doet.

Mogelijk heeft Apple de update teruggetrokken omdat het wilde voorkomen dat gebruikers met nieuwe problemen werden opgezadeld. Het lijkt waarschijnlijk dat er nu gewerkt wordt aan een nieuwe update die wel een oplossing voor de aangegeven problemen biedt. Apple zal de update dan waarschijnlijk later opnieuw vrijgeven.

Bron:Techzine Redactie