min

Tags in dit artikel

, ,

Google heeft gisteren versie 5.0.11337.1968 beta van zijn Google Earth-applicatie gelanceerd. Meest opvallende nieuwe feature is dat de bodem van de oceanen nu gedetailleerd bekeken kan worden. Andere features zijn historische afbeeldingen, een touring-optie en 3D Mars.

Het was met de vorige versie van Google Earth al mogelijk om het reliëf van de oceanbodem te bekijken, doordat de diepte met schaduwen aangegeven werd. Maar dankzij samenwerkingen met een groot aantal partijen als National Geographic, the Monterey Bay Aquarium, National Oceanic and Atmospheric Association, US Navy, Scripps Oceanography en Woods Hole Oceanographic Institution kan de oceaanbodem nu gedetailleerd bekeken worden. Ook is er heel wat informatie toegevoegd over, waaronder plaatsen waar je goed kunt surfen en is er informatie te vinden over oceaanexpedities.

Daarnaast heeft Google nog een aantal features toegevoegd aan Google Earth, waaronder Historische afbeeldingen. Op veel locaties is het nu mogelijk om afbeeldingen van vroeger te bekijken en te zien hoe een gebied in de loop der jaren veranderd is. Ook Touring is een nieuwe optie, hiermee is het voor iedereen mogelijk om een tour op te zetten langs verschillende locaties en deze eventueel te voorzien van tekst en spraak en deze vervolgens te delen met anderen.

De laatste feature, te weten 3D Mars, is te danken aan een samenwerking tussen Google en NASA. Door de samenwerking is het nu mogelijk om een driedimensionale kaart te bekijken van Mars die voorzien is van de meest recente satellietfoto’s op hoge resolutie. Op de kaart zijn ook de locaties terug te vinden van alle sondes en ruimtevaartuigen die op Mars geland zijn.

Google Earth 5.0.11337.1968 beta is te downloaden via onze downloadsectie.