min

Tags in dit artikel

Google heeft zijn populaire Google Earth desktop programma geüpdatet naar versie 5.2. Google laat weten met deze nieuwe release ‘opwindende nieuwe features’ naar de gratis Google Earth en de professionele versie Google Earth Pro te brengen.

Sinds de release van Google Earth 5.0 is het mogelijk om je GPS-apparaat met Google Earth te laten verbinden en je GPS-track te importeren.

Google zegt dat de meeste GPS-apparaten werken, zoals Garmin en Magellan, maar het is onduidelijk wanneer smartphones zoals een iPhone of op Android gebaseerde smartphones gebruikt kunnen worden om GPS-data te verzamelen.

Met Google Earth 5.2 wordt het tevens mogelijk om data zoals snelheid, hoogte en andere soortgelijke data te importen, ook hartritme behoort tot de mogelijkheden. Ook is het mogelijk om statistieken te bekijken van je ’track’ zoals totale hoogte, maximale helling, en gemiddelde snelheid. Je kunt ook een stukje van je rit selecteren en alleen daar de gedetailleerde gegevens van bekijken.


Het is ook kinderspel om een ’tour’-video van je rit te maken met één druk op de knop. Hieronder een video van de Google Earth product manager die zijn fietsroute naar z’n werk laat zien.

In Google Earth 5.2 is een embedded browser toegevoegd waardoor als je op een link klikt binnen de applicatie blijft. Als je nu iets meer wilt weten over een bedrijf, plaats of foto’s wordt er intern een browser venster geopend in plaats van dat er elke keer een externe browser wordt opgestart.


Google Earth pro 5.2 voor professionele gebruikers, denk aan engineers, makelaars en overheden, komt met de volgende nieuwe features:

  • Perceel-, demografische- en verkeersdatalayers voor Amerika;
  • GIS-importfunctie verbeterd;
  • Automatische generatie van super-overlays voor grote imagebestanden;
  • Automatische regionalisering van grote punt- en vector datasets;
  • Ondersteuning van MGRS (Military Grid Reference System).