Cisco heeft een applicatie ontwikkeld waarmee gebruikers van een iPhone of BlackBerry hun internetsnelheid mee kunnen achterhalen.

Het idee achter de applicatie is dat men snel kan achterhalen op een bepaalde plek welke internetsnelheid er behaald kan worden. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen drie verschillende snelheden. Te weten, Web grade, met een snelheid van 150 tot 449 Kbps. Audio grade, met een snelheid van 450 tot 749 Kbps en Video grade, waarbij de snelheden boven de 750 Kbps liggen.

De snelheden tussen Wi-Fi-verbindingen en verbindingen die tot stand komen door gebruik van een mobiel netwerk liggen ver uit elkaar, met Wi-Fi haalt men gemiddeld de 1153 Kbps, terwijl er met mobiel internet ‘slechts’ 475 Kbps wordt gehaald. De gemiddeldes kwamen tot stand na de verwerking van 42.000 unieke gegevens, afkomstig uit zestig landen. Hierbij is de snelheid niet alleen bepaald door de toegang snelheid, maar door de beschikbaarheid van het netwerk over het volledige traject.

De bètaversie van de Cisco GIST voor de BlackBerry is nu beschikbaar. De applicatie is hier te downloaden. De hotlink naar de iPhone versie is hier te vinden.

Lees meer