2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Dell heeft een nieuwe printer gelanceerd. De printer, die werkt met behulp van ZINK-technologie, is gemaakt om foto’s mee af te drukken. De printer is uitgevoerd in een draagbaar miniformaat, wat dus betekent dat hij makkelijk mee te nemen is.

De printer gaat ongeveer 150 dollar kosten, maar kan tijdelijk tegen een introductieprijs van honderd dollar gekocht worden. Hierbij hoeft de gebruiker geen inktpatronen aan te schaffen, de printer werkt immers op ZINK-technologie. Hiervoor is echter wel weer speciaal papier vereist dat 25 dollar per 24 vellen kost.

De ZINK-technologie werkt zoals gezegd met speciaal papier: dit papier heeft namelijk drie lagen. Op deze lagen zijn kleurkristallen aanwezig, in de kleuren cyaan, magenta en geel. Deze kleuren zijn de basiskleuren van de kleurencirkel. Door met warmte over het papier te gaan neemt een kleurkristal een bepaalde kleur aan en zo ontstaat de foto. De kleur kan eveneens niet vlekken, omdat er drie verschillende lagen zijn. Deze lagen zijn ook alle drie beveiligd tegen dat soort onvolkomenheden.

De printer, de Dell Wasabi PZ310, werkt door middel van bluetooth, maar kan ook door middel van pictbridge (USB-interface) werken. De gebruiker stuurt door middel van een van bovenstaande technieken de foto door en de printer zal het papier zo ‘kleuren’ dat de foto eruit komt. De printer kent de volgende afmetingen: 12,3×7,2×2,3 (LxBxD).

De printer lijkt op de Pogo van Polaroid, een printer die dezelfde techniek hanteert bij het afdrukken. Beide printers mikken ook op dezelfde doelgroep, het zijn allebei fotoprinters met ZINK-technologie. De Dell-printer biedt ruimte voor twaalf ZINK-velletjes en de batterij laat het afweten na ongeveer veertien afdrukken.