1 min

Tags in dit artikel

, , ,

HCC en Omroep MAX hebben besloten een samenwerkingsverband aan te gaan. Beide hebben ze hun krachten gebundeld om een televisieprogramma te ontwerpen dat het ‘digibetisme’ onder de bejaarde Nederlandse bevolking moet aanpakken.

HCC en Omroep MAX hebben besloten om er een geheel digitaal lespakket van te maken. Hierin zijn onder andere een kopgids en website. Dit wordt verder ondersteunt met behulp van een televisie-serie en een helpdesk. Verder gaan verzorgingshuizen een internetcafé inrichten, waarbij de apparatuur en docenten door HCC worden aangeleverd, omroep MAX levert op zijn beurt het lesprogramma. HCC maakt gebruik van ‘afgedankte’ computersystemen die nog wel functioneren. Deze worden opgeschoond door HCC-leden en ingezet in een dergelijk internetcafé. Een verzorgingsinstelling kan zich melden via het internet wanneer ze interesse hebben in een internetcafé.

Ondanks dat de groep met ouderen die gebruik maken van het internet steeds sneller stijgt, blijft deze groep te klein. Het internet kan bijdragen aan het onderhouden van sociale contacten, stellen zowel omroep MAX als HCC. "Met de samenwerking leveren MAX en HCC een bijdrage aan de bestrijding van isolement onder ouderen", aldus Petra Claessen, directeur HCC. Ook MAX is enthousiast over de samenwerking. MAX-Directeur Jan Slagter: "Met de kennis en het enthousiasme van de HCC-ers kunnen we samen de computervaardigheid onder ouderen vergroten. HCC is voor ons de ideale partner!".