2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Gainward heeft onlangs een nieuwe grafische kaart aangekondigd in de GTX 2xx-serie van de producent. De productnaam van de aangekondigde grafische kaart is GeForce GTX 260 GS GLH en het gaat hier om een model dat op hogere kloksnelheden werkt.

De GS duidt op een element van de grafische kaart. De GS in de productnaam staat namelijk voor Golden Sample en dit houdt in dat er onder andere voor een andere koeler gekozen is ten opzichte van het standaardmodel. Het betreft hier een dual-slots koeler waarop een heatsink aanwezig is die door middel van een koperen heatpipe een verbinding maakt met het platform van de koeler dat contact maakt met de GPU. De heatsink wordt op zijn beurt weer gekoeld door twee fans die de rotatiesnelheid, wanneer gewenst, aanpassen naar aanleiding van de gemeten temperaturen door de aanwezige sensoren.

GLH staat voor Goes Like Hell en hiermee bedoelt Gainward de hogere kloksnelheden waarop de kaart actief is. Zo is de core van deze grafische kaart actief op een kloksnelheid van 650MHz. Dit houdt in dat de kloksnelheid met 75MHz verhoogd is ten opzichte van het reference-model. De totale hoeveelheid geheugen bedraagt 896MB en dit geheugen werkt op een kloksnelheid van 1200MHz.

Volgens bronnen maakt de grafische kaart gebruik van een 4-phase PWM. Dit zou volgens de informatie nodig zijn om het verbruik en de hogere kloksnelheden van het product bij te kunnen benen.

Over een lanceringsdatum is nog niet gesproken en hetzelfde geldt voor de prijs van de GeForce GTX 260 GS GLH. Men verwacht dat er meer duidelijkheid over deze informatie zal verschijnen tijdens de CeBIT die plaatsvindt in Hannover.