2min

Tags in dit artikel

, , , , , , , ,

Gainward, een fabrikant die bekend staat om haar videokaarten, komt met een GTX460 die 2GB GDDR5-geheugen aan boord heeft. Naast het extra geheugen zijn de kloksnelheden iets verhoogd en is er gekozen voor een andere koelmethode dan het referentie-model.

De Gainward GTX 460 2GB ‘Golden Sample’ verschilt op enkele punten in vergelijking met het referentie-ontwerp. Zo is de core-frequentie met 25 MHz verhoogd naar 700 MHz. Deze verhoging zorgt er tevens voor dat de shaders nu op 1400 MHz lopen. Het geheugen, dat over een 256-bit interface beschikt, heeft nog steeds wel dezelfde frequentie van 3600 MHz meegekregen.


De koeling gebeurt nog steeds door middel van een dual-slot koeler, alleen is die ook lichtelijk aangepast: het Gainward-model heeft nu een 80mm-ventilator en twee 6mm koperen heatpipes. Ook het PCB heeft een andere kleur meegekregen: die is nu rood. De grote hoeveelheid geheugen zal vooral invloed hebben op de prestaties als je op hoge resoluties games speelt of als je veel gebruik maakt van anti-aliasing.


De video-aansluitingen van de kaart zijn er in de vorm van VGA, dual-DVI en een HDMI-uitgang. Hij zal tevens ondersteuning bieden voor 2-way SLI, CUDA, PhysX en 3D Vision Surround.
Een precieze prijs van dit model is nog niet bekend, maar hij zal naar alle waarschijnlijkheid rond de 210 euro kosten. Wanneer de nieuwe aanwinst van Gainward beschikbaar is, is tevens nog niet bekend.