2min

Tags in dit artikel

, , ,

Gainward is dit jaar ook op de CeBIT aanwezig, hier toont de fabrikant zijn nieuwste producten. Ook de Goldensample is weer terug van weggeweest bij Gainward!

De fabrikant heeft er expliciet voor gekozen om alle standaard NVIDIA- en ATI-videokaarten aan te passen. Volgens Gainward leidt dit tot veel betere prestaties doordat de kloksnelheden omhoog gegooid zijn.

Goldensample

Alle grafische kaarten worden onderworpen aan een acht uur durende test waarmee de stabiliteit van de kaart gegarandeerd moet worden. Wanneer je als consument een ‘goldensample’ koopt heb je een waar juweeltje in handen. Dit alles moet natuurlijk goed gekoeld worden en ook daar heeft Gainward de nodige expertise voor in huis.

Rampage 700

Niet alleen Asus maakt gebruik van de pakkende titel "Rampage", ook Gainward hanteert deze naam voor zijn topkaarten. Naast licht overklokte modellen heeft Gainward ervoor gekozen de best geteste kaarten nog hoger te klokken.


De doos


De ATI topkaart van Gainward
Specificaties Gainward Rampage 700 GS-GLH
Chipset: Dual RV770
Geheugentype 2GB GGDR5 256bits
Output aansluiting HDMI
Koeling Three-slot, dual fan
GPU snelheid 790 MHz
Geheugen snelheid 950 MHz (DDR3800)
Afmetingen 267×112 (mm)
Uitgebreide product specificaties vind je hier.

Behalve de ATI-topkaarten liet Gainward ook zijn NVIDIA-lineup zien. Zoals je kunt verwachten zijn ook deze kaarten over het algemeen een stuk hoger geklokt dan normaal. In tegenstelling tot de ATI-kaarten is de GTX 260 alleen verkrijgbaar in "Goldensample". Ook hier zijn weer twee modellen verkrijgbaar, een licht en een zwaar overklokt model.

Specificaties Gainward GTX 260 GLH
Chipset: GTX 260
Geheugentype 896MB GDDR3 448bits
Output aansluiting 2x DVI + TV
Koeling Two-slot, dual fan
GPU snelheid 650 MHz
Geheugen snelheid 1200 MHz (DDR2400)
Afmetingen 267×112 (mm)
Uitgebreide product specificaties vind je hier.

In totaal heeft Gainward momenteel twintig NVIDIA-kaarten en veertien ATI-kaarten in het assortiment. Het complete assortiment kun je vinden op de website van Gainward.