Het populaire Britse Linux-magazine Linux Format heeft momenteel een actie waarbij het magazine gratis gedownload kan worden.

Het vrij te downloaden exemplaar omvat de nieuwste editie, editie 116, en gaat vooral over KDE. Wie het magazine wil downloaden moet echter snel zijn, de download is slechts voor 24-uur beschikbaar. Wie het magazine na 11 uur ’s nachts wil downloaden heeft pech of moet een kopie van een vriend vragen.

De actie van Linux Format is eenmalig. Reden van de actie is volgens het blad een stijging in de verkoop van 13% in het afgelopen jaar ondanks gedaalde verkoopcijfers van magazines over de hele wereld. Het blad zegt dat het de lezers als bedankje deze editie van het blad gratis geeft. Volgens de makers van het blad is de actie geen proef van een mogelijke goedkope PDF-versie, waar voorheen vaak naar gevraagd is.

Het blad is zowel in print-kwaliteit te downloaden als in een lagere kwaliteit. De print-kwaliteit editie is 124MB groot en de editie van lagere kwaliteit is 59MB groot. Voor beide downloads is een BitTorrent-client nodig. Het downloadbare ZIP-archief bevat een HTML-indexpagina met links naar een aantal losse PDF-bestanden die tevens in het ZIP-archief te vinden zijn