1 min

Tags in dit artikel

,

Onlangs is er een nieuwe build verschenen van Windows 7, namelijk Windows 7 build 7048. In deze build ziet het er naar uit dat Microsoft een luisterend oor heeft voor de Europese Commissie, want Internet Explorer 8 kan verwijderd worden in deze versie van het besturingssysteem.

Gebruikers van de nieuwe build constateerden dat Microsoft het mogelijk heeft gemaakt om de gebruiker een optie te geven om Internet Explorer 8 te verwijderen uit Windows. Alleen de executable wordt verwijderd, want de overige data blijft nog achter op de harde schijf.

Door middel van een venster in de nieuwe build van Windows 7, Windows Features genaamd, stelt Microsoft gebruikers in staat om door middel van een vinkje aan te geven of de feature wel of niet gebruikt moet worden. Internet Explorer 8 is ook in dit lijstje terug te vinden.

Men denkt dat Microsoft zijn dominante positie op de markt misbruikt door Internet Explorer mee te installeren met Windows. De laatste tijd zijn er aanklachten geweest tegen het bedrijf vanwege deze kwestie. Andere browsers, zoals Firefox en Opera, zouden de dupe worden van deze actie van Microsoft volgens de aanklachten. De Europese Commissie moet nog een uitspraak doen over deze zaak. Er bestaat een kans dat de Europese Commissie Microsoft dwingt om de andere browsers ook mee te installeren bij een nieuwe installatie van Windows.