min

Tags in dit artikel

, , ,

SSD’s zijn booming, dat moet ook OCZ gedacht hebben. Het bedrijf laat op de CeBIT zijn nieuwe trots zien, een super SSD. Verder toont het bedrijf nog een router, nieuwe voedingen en een OLED-toetsenbord.

We begonnen onze tour over de stand bij de SSD’s waar een prototype stond van een PCI-E SSD RAID-kaart met 1TB-flashgeheugen. De "Z-Drive" haalt ongekend hoge lees en schrijfsnelheden door gebruik te maken van SSD’s. Hoe het product precies in elkaar zit was ons niet compleet duidelijk, ook OCZ is nog bezig met het verbeteren van het conceptproduct. We namen de proef op de som en kregen van OCZ de tijd om kort de "Z-Drive" aan een proef te onderwerpen met HD Tune en ATTO. In tegenstelling tot de specificaties van 600MB/s van OCZ kwamen we nog 87 MB/sec hoger uit. Wanneer het product op de markt komt en wat deze gaat kosten is nog niet geheel duidelijk maar verwacht een prijs van rond de 1500 euro.

OCZ: Catapult-gamingrouter

Ook OCZ gaat netwerkproducten verkopen, eerste product is een speciale router gericht op gamen. Zo op het eerste gezicht lijkt het een doodgewone router, maar hij beschikt over een leuke extra feature. Je kunt het zendvermogen namelijk verhogen boven de norm. De router heeft vier LAN-poorten, ondersteunt 802.11n en kan ook pakketjes filteren.

OCZ: 80 plus gold

Als één van de weinige voedingsfabrikanten kreeg OCZ het voor elkaar een werkende 80 plus gold gecertificeerde voeding te tonen. Het voldoen aan deze standaard is niet eenvoudig en zelfs voor de grote fabrikanten als Fortron, Enermax een behoorlijke opgave. Op de voeding van OCZ wordt vijf jaar garantie gegeven en hij zal tegen een prijs ongeveer 200 euro op de markt komen. Wanneer de voedingen daadwerkelijk in de winkel zullen liggen is nog niet geheel duidelijk.

Sabre OLED-toetsenbord

We kennen hem misschien wel, het Optimus Maximus toetsenbord waarbij alle toetsen voorzien zijn van een OLED-scherm. OCZ heeft hier een goedkopere variant op uitgebracht. Het toetsenbord beschikt over een negental OLED-toetsen aan de linkerkant van het toetsenbord die eenvoudig aan te passen zijn. Het toetsenbord weegt 1,2 kilogram en heeft 128MB flash geheugen voor het inladen van plaatjes. De instellingen worden dus ook bewaard wanneer je pc crasht of het toetsenbord aansluit op een andere computer.