Vorige brachten wel al wat nieuws over Cooler Master, namelijk over de nieuwe voedingen van het bedrijf. Er waren daarnaast ook een aantal nieuwe behuizingen te zien

Cooler Master HAF X

De ‘eye-catcher’ van Cooler Master op het gebied van behuizingen was op de CeBIT een behuizing uit de HAF-serie. Binnenkort zal namelijk de HAF X-behuizing op de markt verschijnen. Deze behuizing profileert zich vooral doordat hij extra breed is ontworpen, wat zorgt voor een goede airflow en ruimte voor kabelmanagement. Achter het moederbord is namelijk extra ruimte overgelaten om de kabels weg te kunnen werken en doordat de kast wat breder is dan een normale full size ATX-kast kan Cooler Master ook garanderen dat de grotere cpu-koelers erin zullen passen.


Cooler Master HAF X-behuizing


Cooler Master HAF X-behuizing

In de voor-, zij-, en bovenkant zijn drie 200mm-ventilatoren te vinden en achterin de kast is nog een 140mm-ventilator bevestigd. Wanneer deze kast precies op de markt zal verschijnen konden ze bij Cooler Master nog niet vertellen.

Cooler Master Elite II

De meesten zullen de mini- of midi-kasten uit Elite-serie wel kennen. Cooler Master komt nu met een aantal opvolgers van deze kasten en brengt onder andere de Elite II op de markt. De grote verbetering ten opzichte van de oude serie Elite-behuizingen is dat er meer gedacht is aan de airflow van de kast.


Cooler Master Elite II

Deze kast zal net zoals de HAF X binnenkort op de markt verschijnen. De Elite II is overigens bedoeld als budgetkast en zal naar verwachting rond de 40 euro gaan kosten. Ook deze kasten waren zoals de koelers van Cooler Master in conceptfase, dus het uiteindelijke product kan wat afwijken van de foto’s.